Ηράκλειο, Κρήτη | info@koh.gr | + 30 2810 250666
Καλλιτεχνική κολύμβηση

Όταν η τέχνη συναντά τον αθλητισμό

Καλλιτεχική κολύμβηση

Το 1997 ο ΚΟΗ ίδρυσε το τμήμα της "Συγχρονισμένης Κολύμβησης", ένα τμήμα που απευθύνονταν αποκλειστικά σε κορίτσια·. Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA) το καλοκαίρι του 2017, το άθλημα μετονομάστηκε σε Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση είναι το πιο θεαματικό άθλημα του υγρού στίβου. Από το 1977 είναι ολυμπιακό άθλημα και περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Σαν τεχνικό αγώνισμα συνδιάζει κολύμβηση, ελαστικότητα (ενόργανη), αρμονία και χορευτικές φιγούρες (μπαλέτο). Απαιτεί δύναμη, αντοχή, ευλυγισία και χάρη καθώς και ιδιαίτερη αντοχή στην αναπνοή.

Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται μέσα και έξω από την πισίνα και με τη μουσική, την αρμονία, τις χορευτικές φιγούρες, το γλίστρημα μέσα στο νερό δημιουργείται ένα περίτεχνο και ελκυστικό θέαμα για τους φιλάθλους.

Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση του ΚΟΗ λειτουργεί συστηματικά από τον Απρίλιο του 1998 με την πρόσληψη της πολύπειρης πρωταθλήτριας - προπονήτριας της Εθνικής Γεωργίας - Εθνικής Ελλάδος κ. Λέλα Μαμιαούρι. Στο πλευρό της, η παλιά πρωταθλήτρια του ΚΟΗ, Πέλα Λιαδάκη.

Ωράρια προπονήσεων

Λόγω του τοπικού lockdown για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19, όλα τα τμήματα λειτουργούν με λιγότερεςς αθλήτριες στη διαδρομή κολύμβησης και με μικρότερη διάρκεια μαθημάτων. Τα παρακάτω ωράρια είνια ενδεικτικά, και διαμορφώνονται πάντα σε συννενόηση με τις προπονήτριες.

Αρχάρια

45 min.

Μαθήματα διάρκειας 45 λεπτών, τρείς φορές την εβδομάδα

<8 κορίτσια

Ασφαλής άθληση με μέγιστο αριθμό παιδιών ανά διαδρομή κολύμβησης

7+ ετών

Για κορίτσια, ηλικίας 7 ετών και άνω

Προπονήτρια

Πέλα Λιαδάκη (κωδ. άδειας ΓΓΑ: Λ645)

Δευτέρα έως Παρασκευή

18:45-19:30

Σάββατο

11:15-12:00

Αρχάρια

Αγωνιστικό

60 min.

Μαθήματα διάρκειας 60 λεπτών, καθημερινά

<8 κορίτσια

Ασφαλής άθληση με μέγιστο αριθμό κοριτσιών ανά διαδρομή κολύμβησης

9+ ετών

Για κορίτσια, ηλικίας 9 ετών και άνω

Προπονήτριες

Λέλα Μαμιαούρι (κωδ. άδειας ΓΓΑ: Ν344) και Πέλα Λιαδάκη (κωδ. άδειας ΓΓΑ: Λ645)

Δευτέρα έως Παρασκευή

19:30-20:30

Σάββατο

12:00-13:00

Αγωνιστικό

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, © 2020