Ηράκλειο, Κρήτη | info@koh.gr | + 30 2810 250666
Καλλιτεχνική κολύμβηση

Όταν η τέχνη συναντά τον αθλητισμό

Καλλιτεχική κολύμβηση

Το 1997 ο ΚΟΗ ίδρυσε το τμήμα της "Συγχρονισμένης Κολύμβησης", ένα τμήμα που απευθύνονταν αποκλειστικά σε κορίτσια·. Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA) το καλοκαίρι του 2017, το άθλημα μετονομάστηκε σε Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση είναι το πιο θεαματικό άθλημα του υγρού στίβου. Από το 1977 είναι ολυμπιακό άθλημα και περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Σαν τεχνικό αγώνισμα συνδιάζει κολύμβηση, ελαστικότητα (ενόργανη), αρμονία και χορευτικές φιγούρες (μπαλέτο). Απαιτεί δύναμη, αντοχή, ευλυγισία και χάρη καθώς και ιδιαίτερη αντοχή στην αναπνοή.

Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται μέσα και έξω από την πισίνα και με τη μουσική, την αρμονία, τις χορευτικές φιγούρες, το γλίστρημα μέσα στο νερό δημιουργείται ένα περίτεχνο και ελκυστικό θέαμα για τους φιλάθλους.

Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση του ΚΟΗ λειτουργεί συστηματικά από τον Απρίλιο του 1998 με την πρόσληψη της πολύπειρης πρωταθλήτριας - προπονήτριας της Εθνικής Γεωργίας - Εθνικής Ελλάδος κ. Λέλα Μαμιαούρι. Στο πλευρό της, η παλιά πρωταθλήτρια του ΚΟΗ, Πέλα Λιαδάκη.

Ωράρια προπονήσεων

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου, εναρμονιζόμενος με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του COVID-19 (σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020), αναστέλει τη λειτουργία όλων του των τμημάτων, για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας μικρότερης των 13 ετών, ως κατεπείγων μέτρο αντιμετώπισης των συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Οι προπονητές του Ομίλου κρατούν την επαφή τους με τους αθλητές τους μέσω τηλεδιασκέψεων με συμβουλές, ασκησιολόγια κλπ. Μένουμε στο σπίτι μας και μένουμε ασφαλείς για να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στις προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητές μας.

Αρχάρια

45 min.

Μαθήματα διάρκειας 45 λεπτών, τρείς φορές την εβδομάδα

<8 κορίτσια

Ασφαλής άθληση με μέγιστο αριθμό παιδιών ανά διαδρομή κολύμβησης

7+ ετών

Για κορίτσια, ηλικίας 7 ετών και άνω

Προπονήτρια

Πέλα Λιαδάκη (κωδ. άδειας ΓΓΑ: Λ645)

Με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπεται η άθληση για αυτές τις ηλικίες. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πριν την επανέναρξη των προπονήσεων.

Αρχάρια

Αγωνιστικό

1h 45 min.

Μαθήματα διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών, καθημερινά

<6 κορίτσια

Ασφαλής άθληση με μέγιστο αριθμό κοριτσιών ανά διαδρομή κολύμβησης

13+ ετών

Για κορίτσια, ηλικίας 13 ετών και άνω

Προπονήτριες

Λέλα Μαμιαούρι (κωδ. άδειας ΓΓΑ: Ν344) και Πέλα Λιαδάκη (κωδ. άδειας ΓΓΑ: Λ645)

Δευτέρα έως Παρασκευή

18:45-20:30

Σάββατο

11:15-13:00

Αγωνιστικό

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, © 2020