Καλλιτεχνική κολύμβηση

OPEN2017

Το Δ.Σ. του Κ.Ο.Η. συνεχίζοντας την παράδοση της προσφοράς στη νεολαία και στα πλαίσια της ανάπτυξης ίδρυσε στις 18-6-97 ένα ακόμα τμήμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια· τη "Συγχρονισμένη Κολύμβηση". Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA) το καλοκαίρι του 2017, το άθλημα μετονομάστηκε σε Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση, το πιο θεαματικό άθλημα του υγρού στίβου, από το 1977 είναι ολυμπιακό άθλημα και περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Σαν τεχνικό αγώνισμα συνδιάζει κολύμβηση, ελαστικότητα (ενόργανη), αρμονία και χορευτικές φιγούρες (μπαλέτο). Απαιτεί δύναμη, αντοχή, ευλυγισία και χάρη καθώς και ιδιαίτερη αντοχή στην αναπνοή. Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται μέσα και έξω από την πισίνα και με τη μουσική, την αρμονία, τις χορευτικές φιγούρες, το γλίστρημα μέσα στο νερό δημιουργείται ένα περίτεχνο και ελκυστικό θέαμα για τους φιλάθλους.

Στον ΚΟΗ λειτουργούν τμήματα στις κατηγορίες Α - Β - Γ - Δ. Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση του ΚΟΗ λειτουργεί συστηματικά από τον Απρίλιο του '98 με την πρόσληψη της πολύπειρης πρωταθλήτριας - προπονήτριας της Εθνικής Γεωργίας - Εθνικής Ελλάδος κ. Λέλα Μαμιαούρι.

Pin It